Poctivý kurací perkelt nenájdete

home_builder_pic_1
Prečo nám môžete veriť?
18. augusta 2016
shutterstock_117086992

Pred 26 rokmi nás navštívila rodina z Ameriky. Babka im navarila kurací perkelt  z nášho kurčaťa a dedo ponúkol víno z našej vinice. Teta z Ameriky pýtala recept, pretože také dobré ešte nikdy nejedla. A chvály na naše víno,  hoci bolo úplne normálne pozbierané, vylisované a vyzreté v sude v našej kamennej pivnici, ani neviem popísať. Vtedy som nechápala, čo bolo také extra na kurčati a víne.

Dnes to už chápem. Ak si chcem dať chutné normálne kurča, tak si musím kúpiť kurča s prívlastkom kráľovské, cibuľu s prívlastkom bio a tiež aj domácu masť. Pritom sa mi kde-kto smeje, že si potrpím na zdravie. Tí, čo sa mi smejú nechápu, že ja chcem normálne kurča, ktoré chutí ako kurča vychované od babičky.

Tiež som dlho nevedela, prečo mi nechutilo víno od známeho slovenského vinára vykvasené regulovaným kvasením, ak všetci top manažéri na ochutnávkach obdivujú jeho  jahodové, višňové a neviem ešte aké tóny. Mne stále chutí normálne víno, ale ak si ho chcem dať, tak si musím pýtať autentické víno.

Prečo to píšem? Pretože za roky pôsobenia v konzultačnom biznise sme prišli na to, že si budeme  musieť vymyslieť prívlastok pre normálne konzultácie, ktoré pomáhajú firmám. Veľké konzultačné firmy úspešne pokrivili konzultačný biznis. Asi ho najlepšie popíšem slovami nemenovaného riaditeľa, ktorý si už vo veľkých firmách na Slovensku aj v zahraničí niečo odskákal: „Veľkí klienti si najmú a štedro zaplatia veľkú konzultačnú spoločnosť,  za ‘štandardný produkt‘, ktorý obvykle ani nemá zlepšiť fungovanie firmy… skôr požadujú podobnú ‚trofej‘ ako má konkurent, alebo potrebujú len certifikát alebo niečo podobné …“

… my jednoducho robíme poctivé konzultácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.